ZIMSKA ZABAVA U CIJELOM GRADU
10.12.2018 u 10:12   

ZIMSKA ZABAVA U CIJELOM GRADU

U sklopu drugog festivalskog vikenda 5. Dubrovačkog zimskog festivala organiziran je bogat program u kojem je nastupila poznata grupa Soulfingers, održan je 11. humanitarni „Torta party“, a upaljena je druga adventska svijeća. Klapska pjesma i kolenda odzvanjala je gradskim ulicama, a veselo, raspjevano i rasplesano bilo je na brojnim programima za djecu i obitelj u cijelom gradu.

Poznata grupa Soulfingers održala je koncert na Stradunu, u subotu, 8. prosinca. Na pozornici Dubrovačkog zimskog festivala ovi sjajni zabavljači u deveteročlanoj postavi koju predvode frontmani soul braća Denis & Haris izveli su program Christmas special by Soulfingers. Dok su večer prije na Gundulićevoj poljani posjetitelji mogli uživati na koncertu grupe Feredon.

Turistička zajednica grada Dubrovnika tradicionalno je organizirala jedanaesti po redu, humanitarni „Torta party“, također u subotu, 8. prosinca u Sunset Beachu u Uvali Lapad. Organiziran je i prigodni program u kojem su sudjelovali Plesni studio Lazareti, Trio Ad Libidum, Le Petit Festival, Mažoretke Župe dubrovačke te Linđovo blago. 

Druga adventska svijeća upaljena je u sklopu programa „Tvoje svjetlo daje mi nadu“ koji se odvija subotom navečer uoči svake nedjelje došašća s početkom u 19:30 sati na prostoru između Kneževa dvora i katedrale. Ovu subotu, 8. prosinca molitveni dio predvodila je župa sv. Križa iz Gruža, a predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica upalio je drugu svijeću na adventskom vijencu.

Veselo je bilo i u Mokošici gdje je Kazališna družina Kolarin izvela dječju predstavu Dugonja, Trbonja i Vidonja, nakon čega su uslijedili i plesni nastupi uz animaciju koje su priredili Zumba kids & Plesni studio Lazareti.

U nedjeljno prijepodne klapa Kaše pjevala je tradiconalne kolende dubrovačkog kraja u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane. Plesni kolaž s bakom Mraz održan je u Kinu Sloboda. Lutkarska družina Dobrissimo - Aster KD Dubrovnik izvela je lutkarsku predstavu Tri praščića u Uvali Lapad. U sklopu nedjeljnog programa Šarena zima u Uvali nakon predstave održala se i radionica izrade božićnih ukrasa i pripovijedanje bajki.

U već omiljenoj Stanici Sjeverni pol počeo je program Tri dana sa slikaricom Lenom, 9. prosinca. Umjetnica Lena Kramarić održavat će likovne radionice od 17 do 18:30 sati. Prigoda je to za susret malih kreativaca koji će moći naučiti nešto novo, ali se prije svega dobro zabaviti!

Nedjelja u Gradu

Pratite nas

Kontaktirajte nas