Prvi zimski festivalski vikend donosi pregršt događanja
29.11.2019 u 14:11   

Prvi zimski festivalski vikend donosi pregršt događanja

Paljenjem prve adventske svijeće i dekorativne blagdanske rasvjete, ovu subotu 30. studenoga započinje 6. Dubrovački zimski festival. U koncertnom nastavku večeri otvaranja festivala, na Stradunu u 21 sat nastupaju popularne The Frajle.

Paljenje prve adventske svijeće - svijeće nade bit će održano u 19:30 sati ispred katedrale. Program paljenja adventskih svijeća odvijat će se subotom navečer uoči svake nedjelje došašća s početkom u 19:30 sati. Ovu subotu molitveni dio predvodi Župa sv. Križa iz Gruža, a prvu svijeću na adventskom vijencu zapalit će gradonačelnik Mato Franković, nakon čega slijedi druženje uz prikle i čaj.

Grad će u punom blagdanskom ruhu zasjati paljenjem svečane blagdanske rasvjete u 20 sati na Stradunu uz nastup Dječjeg zbora Dubrovnik, Radionicu kolende i božićne pjesme te Renesansnu glazbenu radionicu Doma Marina Držića. Program u nastavku donosi koncert The Frajli – četiri dame, jedan show, od 21 sat na Stradunu.

Turistička zajednica grada Dubrovnika, u sklopu programa „Subotnje jutro u Gradu“, već tradicionalno poklanja svim građanima i posjetiteljima besplatno turističko razgledavanje grada uz nastup Folklornog ansambla Linđo. Okupljanje je u subotu, 30. studenoga u 10 sati ispred ureda TZ-a na Pilama, dok će nastup FA Linđo biti u 11:30 sati ispred crkve sv. Vlaha. Program „Šarena zima u Uvali“ započet će također sutra u 10:45 sati povorkom kroz Uvalu Lapad uz Gradsku glazbu i Mažoretkinje grada Dubrovnika, a uslijedit će otvaranje klizališta u 11 sati uz nastup Plesnog studija Lazareti. Za vrijeme trajanja festivala, lapadskom šetnicom prometovat će Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, dok je radno vrijeme klizališta svakim danom od 9 do 22 sata.

Novost ove godine je prigodan adventski program koji Dubrovačka baština organizira na platou u Lazaretima, a otvara se ove subote u 18 sati uz prigodnu glazbu, ples i besplatni tratamenat. Sudjeluju FA Linđo, Župske mažoretke, Plesni studio Lazareti, gradska straža i DJ Vjerevica, a u suradnji s Ugostiteljskom školom bit će podijeljeno više od stotinu porcija šporkih makarula uz čašu vina.

Nedjelja prijepodne počinje klapskom pjesmom, uz Klapu Poklisari od 10 do 12 sati u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane. Božićna likovna radionica „Manine od bora“ Ivone Šimunović, namijenjena djeci do 12 godina, održat će se u ljetnikovcu Bunić-Kaboga od 11 sati. U nedjelju u 15 sati bit će otvoren i blagdanski program „Čarobni advent u Mokošici“ i to nastupom Plesno rekreacijskog studija Dubrovnik, Mažoretkinja grada Dubrovnika i Gradske glazbe Dubrovnik.

Vrijedi podsjetiti kako će, počevši od 30. studenog, svakog dana od 17 sati pa sve do posljednjeg noćnog polaska u voznom redu, Libertasovi autobusi voziti besplatno na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 26, 28 i 35). Tijekom trajanja festivala prometovat će i besplatni XMAS BUS  na relaciji A. Kolodvor - Grawe - Pile - Vojnović - P. Lapad, te P. Lapad - Vojnović - Pile - A. Kolodvor.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.

Pratite nas

Kontaktirajte nas