Brojna događanja u drugom tjednu Adventa
07.12.2016 u 08:12   

Brojna događanja u drugom tjednu Adventa

Drugi tjedan Adventa donosi u Dubrovniku brojna događanja kulturnog, glazbenog i zabavnog predzanka.

Središnji glazbeni događaj, koncert je Prljavog kazališta u petak 9. prosinca u 20 sati i 30 minuta ispred crkve Svetog Vlaha. Čarolija dubrovačkog adventa uz pjesmu, na Stradunu, Brsaljama i Gundulićevoj poljani. Večeras ( srijeda 7.12.) od 20 sati s nama je klapa Ragusvecchia. Dubrovački izvođači nastupaju tijekom prosinca, utorkom, četvrtkom i subotom.

U subotu, 10. prosinca u 11 sati ispred crkve Svetog Vlaha bit će održana zabavna manifestacija s humanitarnom namjenom "Torta party", potom od 11 sati 30 minuta nastup je Folklornog ansambla Linđo. Poslijepodne u 17 sati u Lazaretima scensko pripovijedanje Libro Svetog Vlaha studentski teatar Lero "Priče i legende o Svetom Vlahu". U festivalskoj palači Dubrovačkih ljetnih igara u 19 sati bit će održano predstavljanje knjige Hrvoja Ivankovića "Držić na igrama -kronika tragom kritičkih zapisa". Ispred crkve Svetog Vlaha u 20 sati i 30 minuta koncert je duhovne glazbe u organizaciji molitvene zajednice Srce Isusovo, nastupit će Marija Husar Rimac, Alan Hržica i band. U nedjelju u 10 sati i 30 minuta Kinematografi Dubrovnik u Luži organiziraju "Plesni party s vilenjacima", od 11 sati na Stradunu su kolende u izvedbi klape Kaše.

U ljetnikovcu Bunić Kaboga ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku i zaklada Caboga Stiftung organiziraju koncert "Kolenda Kabogi" koncert kolendi, božićnih pjesama i običaja dubrovačkog kraja. U 19 sati u Sportskoj dvorani u Gospinom polju završni je nastup plesno -edukativne udruge Convivo naslovljen "Convivo čarolija".

Pratite nas

Kontaktirajte nas